Licht en krachtstroom


Een licht- en krachtstroominstallatie vormt het hart van een elektrotechnische installatie. Voor een veilige, duurzame en storingsvrije installatie is kennis van de voorschriften en de vaardigheid om goede kabelberekeningen te maken onontbeerlijk. Net als het toepassen van de meest moderne technieken en producten. Boele & Rietveld voorziet u van een doordacht plan waarmee uw installatie moeiteloos en veilig groot vermogen levert.

Een veilige realisatie van uw licht- en krachtstroominstallatie

Bij een licht- en krachtstroominstallatie zijn de kennis van voorschriften en het maken van kabelberekeningen het belangrijkste. Daarmee wordt een veilige installatie gerealiseerd. Een krachtstroominstallatie bestaat voor ongeveer 90% uit kabels die verborgen zijn in een pand. Aan Boele & Rietveld kunt u het onderhoud van uw licht- en krachtstroominstallatie met een gerust hart toevertrouwen. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze uitstekende kennis op het installatievlak. Wij ontzorgen u en uw technische dienst graag. Als u uw onderhoud aan ons uitbesteedt, weet u zeker dat de continuïteit van uw kritische bedrijfsprocessen geen gevaar loopt.

Het nut van een aardlekschakelaar

De aardlekschakelaar in de meterkast vergelijkt de inkomende en de uitgaande stroom in uw huis. Die moet even groot zijn. Als dat niet zo is, dan is er iets mis en verlaat de stroom de elektrische installatie op een verkeerde manier, bijvoorbeeld door het menselijk lichaam naar aarde. In dat geval onderbreekt de aardlekschakelaar direct de stroomtoevoer. Sinds 1975 is een aardlekschakelaar verplicht. Heeft u een oude installatie zonder aardlekschakelaar? Laat er dan een plaatsen door een Boele & Rietveld.

Wat te doen wanneer de aardlekschakelaar is uitgeschakeld

- Schakel alle groepen achter de aardlekschakelaar uit met de groepsschakelaars in de meterkast.
- Schakel ook alle elektrische apparaten uit, door de stekkers uit de stopcontacten te halen.
- Schakel de uitgeschakelde aardlekschakelaar en de groepsschakelaars weer in.
- Schakel de apparaten 1 voor 1 weer in, totdat de aardlekschakelaar opnieuw wordt uitgeschakeld. Zo merkt u welk apparaat kapot is.
De aardlekschakelaar kan ook omslaan door blikseminslag. Vaak kunt u hem zonder problemen weer aanzetten. Als de aardlekschakelaar direct weer wordt uitgeschakeld, kan het zijn dat er een apparaat in huis kapot is gegaan.

Industrie

Binnen de industrie wordt veel gebruik gemaakt van elektrotechnische installaties. Zonder deze installaties kunnen industriële processen niet worden uitgevoerd. Bovendien is een goed verlichte en veilige werkomgeving van groot belang bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Boele & Rietveld heeft in de industrie al veel succesvolle projecten gerealiseerd. Of het nu gaat om krachtstroominstallaties, automatiseringssystemen of besturingskasten. Boele & Rietveld levert kwalitatief hoogwaardige installaties waar u op kunt vertrouwen, zodat de continuïteit van uw bedrijfsprocessen is gewaarborgd.

Licht en kracht 1

Licht en kracht 2