Centraalstofzuigsysteem


Door middel van een centraal stofzuigsysteem kunt u uw pand geheel stofvrij maken. Het opgezogen stof en de geurtjes worden immers naar buiten uitgeblazen, terwijl de grotere deeltjes opgevangen worden in een opvangcontainer, welke slechts enkele keren per jaar geleegd dient te worden.

De motorunit met opvangcontainer wordt centraal geplaatst in een ruimte buiten het leefgedeelte van het pand, bijvoorbeeld in de garage, berging, kelder of zolder. Vanuit hier vertrekt een buizensysteem naar diverse plaatsen in het pand waar een vacuümaansluiting wordt gemonteerd. Bij een efficiënte plaatsing van deze vacuümaansluitingen en door de lengte van de stofzuigerslang zijn er gemiddeld 2 tot 5 vacuümaansluitingen per gemiddeld woonhuis nodig.

Wanneer de lichtgewicht stofzuigerslang in de vacuümaansluiting gestoken wordt, schakelt het stofzuigsysteem automatisch aan. Afhankelijk van de slang is het ook mogelijk om het aan/uit schakelen te regelen via een schakelaar op de handgreep van de slang.

Een centraal stofzuigsysteem is vele malen stiller en krachtiger en daarmee tevens hygiënischer dan de conventionele slede stofzuigers. Doordat u alleen gebruik maakt van een stofzuigerslang die voorzien is van een zachte kunststof coating, heeft u ook minder kans op beschadigingen aan meubels en kozijnen.

  • Schone lucht:Een gewone stofzuiger zuigt stof aan door het mondstuk en verzamelt dit in de stofzak. Door de zuigkracht gaan er veel microscopisch kleine deeltjes en bacteriën door de stofzak heen en worden terug in de ruimte geblazen. Deze "stoflucht" ruikt zeer zeker niet fris en bevat bovendien de stofmijt. Door de uitblaas naar buiten of door toepassing van een HEPA filter, blijft er in huis niets anders achter dan schone lucht.

  • Stille kracht:Het stofzuigen gaat bijna geruisloos, doordat de motor van het systeem extern in een technische ruimte, garage, berging of zolder is geplaatst. Werken, telefoneren en televisie kijken kunnen normaal doorgaan.

  • Zuigkracht:De motor van het centraal stofzuigsysteem heeft een zuigkracht die driemaal sterker is dan die van een gewone stofzuiger. Er wordt dus meer stof uit de diverse ruimtes verwijderd. Dit is bevorderlijk voor uw gezondheid.

  • Lichtgewicht:Wanneer u stofzuigt met het centraal stofzuigsysteem, draagt u alleen de lichtgewicht slang met daaraan de zuigvoet of borstel. Deze slang is 7 tot 12 meter lang, waardoor u moeiteloos de diverse ruimtes kunt zuigen.

  • Extra mogelijkheden:Met een gewone stofzuiger is het meestal niet mogelijk om water op te zuigen. Met het centraal stofzuigersysteem kan dit wel. Hiervoor is wel een speciale voorzettank nodig.

  • Levensduur:Een centraal stofzuigsysteem heeft een langere levensduur dan een gewone stofzuiger. Geen snoeren die niet meer kunnen oprollen. Geen onderdelen die kunnen afbreken. Door het zelfreinigende filter gaat er geen stof door de motor, waardoor deze niet uit balans raakt.
    Een centraal stofzuigsysteem verhoogt dus blijvend de waarde van uw pand.

stofzuigsysteem 1

stofzuigsysteem 2